Prima ediție TEDx Bacau

Vineri 8 noiembrie 2013, a avut loc prima ediție TEDx Bacău. Pentru cei care nu știu încă, TED este o organizatie non-profit, care promoveaza “Ideas worth spreading”, adică idei ce merita răspândite. Pe site-ul www.ted.com găsiți peste 1500 de conferințe video organizate de TED sau de colaboratori locali.

Uite că și Bacăul a intrat pe lista selectă a orașelor în care se organizează acest tip de eveniment. Tema conferinței din acest an a fost: “Transforming passion into succes”, având următorii invitați:

  1. Valentin Nedeff – Rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău
  2. Răzvan Daba – Speakers’ Arena
  3. Romeo Moșoiu – consilier la Ministerul Educației
  4. Loredana Lăcătușu – Operations Manager în Bacau pentrul SCC Services Romania, sucursala romaneasca a SCC (Specialist Computer Centres), parte a RIGBY Group, cel mai mare grup privat de solutii IT din Europa
  5. Ionuț Budișteanu – câștigătorul concursului internațional “Intel International Science and Engineering Fair 2013″, organizat în Phoenix, SUA
  6. Adrian Iordache – Director General al HIT PARK (Parcul Industrial de la Hemeius)
  7. Adelina Sabău – pianistă de la vârsta de 5 ani, a câștigat foarte multe premii de excelență
  8. Cristian Andrieș – comandant de patrula în cadrul escadrilei de elicoptere la  Baza Aeriană 95 din Bacău
  9. Tedy Necula – producator si director de film, realizand pana in prezent, atat documentare si filme de fictiune, precum si reclame sociale si videoclipuri muzicale.
  10. Cristian Gog – mentalist, câștigător al concursului Romanii au talent

Toți invitații au fost la înălțime, dar mie personal, cel mai mult mi-au plăcut de Ionuț Budișteanu, Tedy Necula și momentele muzicale oferite de Adelina Sabău.

Îmi place de Ionuț Budișteanu pentru capacitatea sa intelectuală. El ne-a prezentat proiectele la care a lucrat începând din clasa a 7-a, când a făcut primul său program antivirus, după care, încet încet a început să studieze despre inteligența artificială, iar apoi, cum a ajuns să lucreze la mașina care se conduce singură. Tot ce a facut, nu a facut pentru bani, ci pentru a învața mereu ceva nou, adica din pasiune pentru cunoaștere. Vorba lui era “Ia să văd dacă pot face o mică parte din acest proiect”.

Tedy Necula ne-a prezentat experienta sa de viață, el fiind cu un regizor cu handicap motor, iar în ciuda problemelor, a reușit să meargă mai departe. Fraza care mi-a plăcut cel mai mult a fost citată din discursul său susținut în Parlament: “Persoană cu handicap este o persoană care a spus o măcar o dată în viață ‘Nu pot!'”.

Acum îmi pare rău că nu am înregistrat toate momentele, dar sper că o să se găsească în curând pe net și restul. Eu am filmat doar unul dintre momentele oferite de Adelina Sabău. Mai jos aveti și câteva poze.

P.S. Felicitari organizatorilor, care au reusit sa aduca experienta TEDx și în Bacău!

[Not a valid template]

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *