Opțiunea de Internet pentru telefon este prea scumpă? Mai sunt și alte soluții.

Este deranjant faptul că pe abonamentul de voce, Internetul se dă cu lingurița, să nu zic altfel, iar la aceași bani sau chiar mai ieftin, ai Internet pe un modem nelimitat. Un abonament de Internet pe modem este incepand de la 15 Ron (sau ți se dă gratuit la anumiți operatori), cu un trafic de 5 sau 10 GB, iar după ce îi consumi, îți scade viteza, adică oricum ai Internet nelimitat. La abonamentele de voce plătești în jur de 15 Ron pentru 250 MB si apoi 0.50 de cenți pentru fiecare 100 MB. Cel puțin așa e la mine. Iar dacă ai nevoie de mai mult de verificat emailuri, nu îți ajung cei 250 MB.

Mifi

Dar am găsit soluția cea mai convenabilă. Mi-am cumpărat un MiFi: un modem GSM cu router WiFi încorporat sau mobile WiFi. Este un dispozitiv mic, în care pui o cartela de abonament de date și îți generează o rețea fără fir (wireless) la care poti conecta telefonul. Astfel ai Internet nelimitat pe telefon. Are baterie care te tine in jur de 3 ore, dar se poate încărca prin mufă USB sau la priză. Eu mi-l incarc în mașină și astfel pot folosi in voie Google Maps sau alte aplicații care folosesc mult Internet, cum ar fi  și Ingress (pentru cunoscatori).

Sunt două tipuri de routere mobile. Unul în care bagi direct cartela SIM și unul la care conectezi prin USB modemul GSM, dat de operator. Al doilea costă în jur de 150 RON și primul e puțin peste 200 RON la liber sau 120 RON la abonamentul de date. Destul de scump ai zice, dar când ai opțiune de Internet de 15 €, parcă nu mai e așa scump.

Sper că va fost de ajutor!

 

 

Comentarii

comentarii

One thought on “Opțiunea de Internet pentru telefon este prea scumpă? Mai sunt și alte soluții.

  1. E foarte fain. Eu faceam hotspot din tableta, dar asta inseamna sa o port dupa mine. O sa-mi cumpar si eu unul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *