Internetul – obisnuință sau dependență?

Am fost plecat de curând în afara țării, iar accesul la Internet a fost cam limitat. Sincer, în acestă perioadă m-am simțit ciudat. Obișnuit să țin legătura cu toată lumea, scris sau vorbit prin diverse aplicații, pe telefon sau PC, să mă  joc cu prietenii, să citesc știri, facebook, etc., acum m-am trezit fără acces la aceste lucruri. Mă simțeam de parcă eram legat, închis.

Văzând că mă simțeam ciudat, m-am tot întrebat dacă sunt dependent de Internet? Dar eu cred ca starea mea era dată și de faptul că eram privat de modalitatile de comunicare, cu care eram obișnuit. Parcă eram legat la gură. Nu puteam sa comunic, să socializez așa cum eram obișnuit. Suntem așa de obisnuiți cu Internetul, la serviciu, acasă, pe telefon, încât nu ne dăm seama de importanța lui in viața noastră, decât când rămâi fără. Ca de altfel cum facem cu multe lucruri.

La urma urmei putem spune că suntem dependenți și de curentul electric, după cum spunea un prieten, de calculatoare, telefoane și de orice lucru cu care ne obișnuim. Sau e doar o scuză, ca să nu ne recunoaștem dependența? 😛

Comentarii

comentarii

102 thoughts on “Internetul – obisnuință sau dependență?

  1. Ai si nu ai dreptate. Depinde cat de real ai nevoie de internet ca necesitate si nu ca un mijloc de pierdut timpul. Si eu am fost plecat o saptamana in Italia si chiar daca aveam acees la interent n-am simtit nevoia de a intra. Eram in alta tara, am iesit sa vad orasul, oamenii, atractiile turistice, am incercat bucataria italiana si altele incat n-am mai avut timp si pentru internet. Daca ajungi intr-un orasel sau sat de acolo probabil intervine si plictiseala. In alta ordine de idei, am ajuns sa nu ne mai bucuram de socializarea reala, chestia aia care se face fata in fata sau sa dam un telefon daca vrem sa vorbim cu cineva drag, dar in schimb, din comoditate stam de vorba pe facebook, yahoo sau scriem mesaje pe smartphoneuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *